VISIT PUUMALA

MEDIATIEDOTE, 5.9.2021 

PUUMALASTA RAKENNETAAN YHTEISTYÖLLÄ SAIMAAN ALUEEN YMPÄRIVUOTISTA KÄRKIMATKAILUKOHDETTA 

Yrittäjät ja kunta solmivat kehittämis- ja ostopalvelusopimuksen. Toimijana on  Saimaa Coop osuuskunta. 

Matkailijat ja kesäasukkaat viihtyvät jatkossa aiempaa kauemmin monipuolisen  palvelutarjonnan Puumalassa. Kunta nähdään tulevaisuudessa entistäkin  merkittävämpänä matka ja osa-aika-asumisen kohteena Saimaan sydämessä. Nyt  yrittäjien ja kunnan yhteinen visio ympäri vuoden elävästä Puumalasta on saanut uutta  tuulta purjeisiin. Puumalan kunta, alueen yrittäjät ja yhteisöt rakentavat matkailuverkostoa Visit Puumalaa jatkossa uudenlaisella yhteistyöllä. 

Uudenlaista yhteistyömallia rakennetaan Saimaan alueen vastuulliseen  yhteiskehittämiseen erikoistuneella Saimaa Coop osuuskunta-alustalla. Osuuskunnan  jäseninä voivat olla niin yritykset, yhteisöt kuin yksittäiset henkilöt. Osuuskunnassa  tunnistetaan tekemätöntä työtä, etsitään tekijöitä ja luodaan yhteistyöllä hyödyllisiä  palveluita eri toimialoilla. 

Syyskuusta alkaen Saimaa Coop osuuskunta tuottaa osan vuodesta Puumalan kunnan  matkailupalveluja. Tämän ostopalvelusopimus mahdollistaa kunnan, yrittäjien ja muiden  toimijoiden resurssien yhdistämisen yhteisen näkyvyyden lisäämiseksi. Yritysvetoisena  

alustana Visit Puumalan verkostossa pystytään tekemään yhteismarkkinoinnin lisäksi  myös myyntiä. Verkkosivusta tullaankin rakentamaan yrittäjien ja palveluntarjoajien  yhteinen myyntialusta. 

Yhteistyön pohjana on vahva näkemys siitä, että Puumalan kiinnostavuus  matkailukohteena syntyy eri alojen yritysten sekä yhteisöjen yhteistyöllä. Puumalassa  vieraileva matkailija nauttii ja arvostaa paikallisia ja paikalliseen kulttuuriin perustuvia  palveluita, aktiviteetteja ja tapahtumia. Niitä samoja, joista niin paikalliset kuin vapaa-ajan  asukkaatkin nauttivat: laadukasta paikallista ruokaa, teatteria, puutarhavierailuja,  ruokakauppojen monipuolinen tarjonta, erikoisliikkeiden palvelut, luontoretket jne. 

Visit Puumala kokoaa tätä kaikkea yhteen asiakkaille helposti löydettävään ja ostettavaan  muotoon. Yrityksille ja muille toimijoille verkosto tuottaa palveluja, jotka helpottavat pääsyä mukaan matkailumarkkinoille ja myyntiin. 

Visit Puumala -verkoston vetäjänä aloittaa 1.9. alkaen matkailu- ja  

markkinointiasiantuntijana filosofian maisteriksi valmistuva Jasu Mannonen, joka vastaa  myös Puumalan matkailuneuvonnasta seuraavan puolen vuoden ajan, kunnan  markkinointipäällikkö Tuula Vainikan jäädessä virkavapaalle. Ostopalvelusopimus jatkuu  vuoden 2022 loppuun saakka. Saimaa Coop kehittää yhteistyössä kunnan kanssa  matkailupalvelujen digitaalista saavutettavuutta, tuotteistamista sekä sesonkien  markkinointia.

LISÄTIETOJA: 

Niina Kuuva, Puumalan kunta p.050 375 8541 Jasu Mannonen, Visit Puumala p.050 562 0706 Jaana Kuivalainen, matkailuyrittäjät p.045 800 8422 Sanna Korhonen, Saimaa Coop Osuuskunta p.050 548 7653

LUE MYÖS

Töihin Saimaalle!

Lue lisää

VISIT PUUMALA

Lue lisää

Töitä tarjolla Puumalassa

Lue lisää

Suomalaiset osuuskunnat TED talk

Lue lisää