Syntytarina

Palasin takaisin kotiseudulleni Saimaan saaristoon vuonna 2005. Toimiessani monenlaisissa tehtävissä eri aloilla vaivasi päätäni yhä paheneva ”välitilakokemus”. Huomasin liikuskelevani erilaisten asioiden, ihmisten ja toimijoiden välissä. Näin monenlaisia resursseja, mahdollisuuksia ja toisaalta kysyntää ja niukkuutta, mutta ne eivät läheskään aina tuntuneet kohtaavan.

Kun paine välitilassa kasvoi liian suureksi, päädyin vuonna 2018 perustamaan yhteisetuosuuskunnan nimeltään Saimaa Coop. Lopullisen sysäyksen sille antoi tarve saada Puumalaan syntyneelle pyöräilyreitille vuokrapyöriä, joita kukaan ei yksin tarjonnut. Kokeilimme paikata tuon palvelupuutteen yhdessä usean yrityksen voimin. Ensimmäinen yhtestoimintapalvelumme, Saimaa Bikes, oli syntynyt.

Saimaa Coop on välitilatoimija, joka tarjoaa kaikille halukkaille yhteisen alustan toimia, koota, tutkia ja rakentaa työtä yhteisessä välitilassa.

Uskon vakaasti, että juuri tuolla välitilassa on mahdollista löytää se kuuluisa, paljon toivottu, mutta erittäin harvoin nähty “JOKU”. Jotta tärkeät tehtävät eivät jäisi tekemättä ja katoaisi välitilaan. Jotta yhdessä, vastuullisesti, yhteistä etua etsien onnistuisimme kokoamaan tekemättömän työn Onnelliseksi työksi. Jotta tulevaisuudessakin voimme asuttaa Saimaan seutua ja pitää siitä huolta.

Olitpa sitten yksittäinen henkilö, yritys tai yhteisö, olet tervetullut tekemään yhteistä työtä Saimaa Coopiin, ja etsimään yhdessä sitä jotain, jota juuri sinä tarvitset tehdäksesi onnellista työtä.

Sanna Korhonen
Saimaan saaristolainen,
Saimaa Coop -osuuskunnan perustajajäsen

Ps. Jos haluat lukea lisää osuuskunnan tausta-ajatuksia, sellaisia löytyy vaikkapa tästä Puumalan lehden blogikirjoituksesta vuodelta 2020 https://puumalalehti.fi/haloopuumala/saaristolaiselamaa-iii/